Benvingut a l'Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal ha estat sempre vinculat a la història del mateix Ajuntament d'Alcoi des de la fundació de la ciutat en el segle XIII. Primerament, l'Arxiu contenia tota la documentació municipal a l'antiga seu o “Casa de Corts” (actual Museu Arqueològic Municipal). A mitjan segle XIX, quan es construí la nova Casa Consistorial, l'Arxiu va traslladar-se a aquest mateix edifici, on ha estat fins a l'any 1983. Aquest any, després de les obres d'adequació en la nova Casa de Cultura (a l'edifici de l'antiga sucursal local del Banc d'Espanya), l'Arxiu Històric fou traslladat a aquestes noves dependències.

Entre els documents més singulars que conserva aquest Arxiu cal destacar l'anomenat źLlibre d'extravagants╗, que està considerat el document en paper valencià (xativí) més antic que es conserva. L'Arxiu conserva una rica colĚlecció documental de l'època foral (llibres de consells, cort del justícia, ...), així com una destacat fons notarial de carácter comarcal.

En els últims anys, cal destacar-hi també l'intens programa de recuperació d'arxius d'entitats i persones, que ha permés la incorporació de nombrós material documental i bibliogràfic de persones i entitats de rellevància a Alcoi, com ara Joan Valls, José Moya i Rogelio Sanchis.

Així mateix, tenim un programa de recuperació documental de fotografies (fototeca), i també un conveni de colĚlaboració amb l'empresa “Radio Alcoy -Cadena Ser” per a la digitalització del seu fons sonor, que permetrà en uns anys posar en marxa l'arxiu sonor de la ciutat. Per altra banda, estem digitalitzant la premsa històrica local, que estarà disponible en internet en dates pròximes.

Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores Dissabtes, de 9.30 a 14 hores (Estiu: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores)

Serveis: Localitzaciˇ:
AdrešaAv. PaÝs ValenciÓ, 1
03801 Alcoi
Tel.965 53 71 43
FaxFax. 965 53 71 80
EMailarxiu@alcoi.org
PlÓnol:

PlÓnol

Ampliar: Punxe sobre el plÓnol per a obrir en una nova finestra.